Het azc mag volgens de bestuursovereenkomst met de gemeente maximaal 600 mensen opvangen. De huidige situatie bood echter ruimte voor 550 slaapplekken. Na een interne grondige verbouwing van een aantal jaar waren er nog 520 plaatsen over.

  • Schets van de wooncontainers
    © Tempohousing

Gedateerd

“De locatie was best gedateerd en bood ook niet overal de ruimte en het basiscomfort dat we onze bewoners willen geven”, zegt locatiemanager Hans Demandt. “We hebben de slaapkamers vernieuwd, de keukens gemoderniseerd en het sanitair up to date gemaakt. De verbouwing heeft onze locatie leefbaarder gemaakt. Maar dat ging helaas wel ten koste van 30 slaapplaatsen in het bestaande gebouw.”

Wooncontainers

En dat in een tijd dat elk bed telt. Reden voor Hans en zijn team om alles in het werk te stellen om die capaciteit zo snel mogelijk weer te verhogen. De gemeente Baexem heeft inmiddels akkoord gegeven voor de plaatsing van de extra woonunits. Hans: “En dat betekent dat we de nieuwe wooncontainers nu hebben kunnen bestellen.” De containers worden naar verwachting in februari van het nieuwe jaar geplaatst en gereed gemaakt. Als alles volgens planning verloopt, kunnen de eerste bewoners er vanaf 1 maart 2022 hun intrek in nemen.