Twee middagen per week kunnen mensen terecht in het café dat bewoners en medewerkers van Refugee Company runnen Deze organisatie runt samen met het COA ook al soortgelijke plekken in de buurt van de azc's in Utrecht en Amsterdam.

Samen koken, samen eten en samen werken

Wethouder Vluchtelingen Paul Smeulders: "Het is zo belangrijk voor mensen die vluchten voor oorlog en geweld zich snel welkom te voelen in hun nieuwe land. Dat is precies wat er gebeurt in het community café. Hier komen Arnhemmers in contact met bewoners van de schepen. Samen koken, samen eten en samen werken zorgt voor contact, begrip en een gevoel van menselijkheid. Dit initiatief laat opnieuw zien dat Arnhem een stad is en blijft waar vluchtelingen welkom zijn." 

  • © Defensie

Bewoners van de opvangschepen kunnen in het café Nederlandse taalles volgen, deelnemen aan workshops over de Nederlandse samenleving en horecavaardigheden opdoen. Ook koken de medewerkers en bewoners iedere maand samen een community meal' voor alle bewoners van de opvangschepen. En buurtbewoners zijn altijd welkom voor een kop koffie.