Het gebouw bevindt zich op hetzelfde terrein (Kamp van Zeist) waar nu ook nog de noodlocatie staat. Deze wordt afgebroken. Alle tweehonderd bewoners van de noodlocatie verhuizen naar het nieuwe gebouw. De overige bewoners komen van andere plekken uit het land. Op het terrein is ook een basisschool gevestigd. Omwonenden, pers en gemeenteraadsleden kregen deze week de gelegenheid alvast een kijkje te nemen in dit nieuw azc.

  • Locatiemanager Gerben van Os © COA

Eerste bewoners ontvangen

Locatiemanager Gerben van Os is in zijn nopjes met dit nieuwe onderkomen: “We zouden aanvankelijk voor afgelopen winter al verhuizen vanuit de noodopvang. Maar door allerlei bouwtechnische problemen, is de oplevering keer op keer uitgesteld. We zijn nu de laatste zaken aan het afronden, maar kunnen gelukkig nu de eerste bewoners gaan ontvangen. En wij zijn blij met dit nieuwe gebouw, want het ziet er mooi, fris en ruim uit.”

Het gebouw is beschikbaar gesteld door Philips Nederland. De units komen uit Best en waren ooit in gebruik als kantoorruimten voor Philipspersoneel. Het COA kreeg de units gratis aangeboden en maakte van dit aanbod dankbaar gebruik. Wie nu een kijkje neemt in het gebouw waant zich in een complete nieuwbouw. Alles is grondig gerenoveerd, compleet met keukenvoorzieningen, sanitair en ruime kamers.