De uitreiking was onderdeel van de conferentie ‘De responsieve Rechtsstaat’ en georganiseerd vanuit het programma ‘prettig Contact met de Overheid’.

Onvermoeibare inspanningen

Van Duffelen (strategisch adviseur juridische zaken bij het COA) kreeg de prijs uit handen van substituut Nationale ombudsman Joyce Sylvester: ‘Zijn onvermoeibare inspanningen om zowel de Nationale ombudsman als de Kinderombudsman in contact te brengen met vluchtelingen in de opvangcentra, zodat zij een stem krijgen’ was de motivatie voor de onderscheiding.

  • man krijgt houten kistje van een vrouw

Teken van waardering

“Ik ben vereerd” zegt Van Duffelen. “Leuk om zo’n onderscheiding te krijgen. Maar eerst en vooral zie ik dit als een teken van waardering voor het COA zelf. We hebben een uitdagend jaar achter de rug en kennelijk zijn we er in de ogen van de ombudsman in geslaagd om met de burgers in contact te blijven. Wat mij betreft heb niet ik deze onderscheiding gekregen, maar het COA.” En over de motivatie om deze prijs aan Van Duffelen toe te kennen zegt hij: “We zijn veel met de Nationale ombudsman (Heumensoord) en de Kinderombudsman (meerdere locaties, waaronder amv) op stap geweest. Belangrijke bezoeken, waar we tijd en energie in hebben gestoken. En dit is gewaardeerd, zo blijkt uit de prijs!”

Openheid wordt beloond

Voorzitter van het bestuur Gerard Bakker van het COA reageert ook verheugd op de prijs: “De manier waarop we communiceren met de buitenwereld en onze openheid wordt hier beloond. Daar ben ik trots op. De prijs voor Ron van Duffelen is een goed voorbeeld voor de hele organisatie. Ons werk raakt een maatschappelijke discussie en het is om die reden des te belangrijker dat wij goed en open communiceren, ook met onze buitenwereld. Het Luisterend oor is een mooie prijs. Wat mooi dat we aanstaande zaterdag ook onze Open dag azc’s houden, dat past goed in dit thema!”

Meer nieuws