Serenade van Stef

In ‘Serenade van Stef’ bedankt Stef Bos mensen die iets bijzonders voor een ander doen. Hij gaat op zoek naar inspirerende en hoopgevende antwoorden op de vraag: waar voelen mensen zich nu echt thuis? Ben je ook benieuwd? Bekijk dan de uitzending met Ammar, Marieke en René.

  • Ammar en Marieke
    Ammar en Marieke © Takecarebnb.nl

Zelf gastgezin worden?

Ben je na het zien van de uitzending zelf enthousiast geworden? Wil je ook een statushouder bij je thuis laten logeren en zo bijdragen aan haar of zijn integratie? Meld je dan aan voor de COA-logeerregeling via Takecarebnb. De mensen van Takecarebnb verzorgen voor het COA de matching van statushouders en gastgezinnen.

Logeerregeling

Terwijl statushouders wachten op een eigen woning, kunnen zij drie maanden logeren bij vrienden, familie of een gastgezin. Zo kunnen statushouders eerder inburgeren in de Nederlandse samenleving. Zij leren vaak sneller de taal, beginnen met (betaald) werk en geven aan dat het logeren hen rust geeft.

Dit jaar al 328 statushouders uit logeren

In 2021 hebben er tot nu toe 328 statushouders gebruikgemaakt van de logeerregeling of logeren nog steeds bij mensen thuis. Hiervan logeren er ongeveer 130 statushouders bij een Nederlands gastgezin via Takecarebnb. Ongeveer een derde van deze logeerders blijft langer dan drie maanden bij dit gastgezin.