In het aanmeldcentrum van de IND sprak de koning als eerste met verschillende medewerkers van het COA in Ter Apel. Adjunct-regiomanager Jannet Boven begeleidde de COA-delegatie. Bij het gesprek met de koning waren medewerkers uit het amv-team aanwezig. Ook waren er collega’s uit het team dat ongelofelijk werk verricht rondom de wachtende asielzoekers buiten het COA-terrein.

  • © JenV

Daarna kregen de collega’s van AVIM, de IND en hulporganisaties Rode Kruis, Vluchtelingenwerk en Artsen zonder Grenzen de gelegenheid om de koning te vertellen over hun werkzaamheden onder de huidige omstandigheden. De koning sprak buiten bij het grasveld met wachtende asielzoekers.

Ook vond er een gesprek plaats met burgemeester Velema van de gemeente Westerwolde en wethouder Giny Luth, en enkele ondernemers uit Ter Apel.

“Een kwartier klinkt niet lang, maar toch hebben we goed ons verhaal kunnen doen,” zei Jannet Boven na afloop. “Daarbij kwam onze betrokkenheid en hart voor onze bewoners, maar ook de enorme werkdruk waar we mee te maken hebben goed uit de verf.”