De oude gebouwen zijn vervangen door betere varianten en helemaal opgeknapt. Bij elk hofje zijn speeltuintjes aangelegd voor kinderen en bankjes geplaatst zodat bewoners onderling contact kunnen maken en hun kroost in de gaten kunnen houden.

De dag werd feestelijk geopend door locatiemanager Brigitte van Griethuizen en wethouder van Werk, Inkomen en Gezondheid,  Raymond Wanders onder toeziend oog van de burgemeester Erik van Oosterhout. Dit alles werd ingeluid door de fanfareband Laus Deo die de opening muzikaal begeleidde. Bewoners lieten bezoekers genieten van hun lekkere hapjes uit hun land van herkomst, er zijn rondleidingen geweest over de gehele locatie en ketenpartners hadden een eigen stand met informatie over hun diensten. Zo ook het COA, die had een doorlopende presentatie over het werken bij het COA en wat daarbij komt kijken.

Daarnaast was er voor ieder wat wils, de kinderen konden op het springkussen springen, spijkerbroek hangen en er waren lachspiegels gehuurd. De vrouwen konden hun handen met henna laten bewerken of hun haren in laten vlechten. Ook was er een podium waar muziek werd gedraaid en gemaakt door een ex-bewoner waar menigeen een dansje heeft gewaagd. We kijken terug op een zeer geslaagde dag met meer dan 260 bezoekers.

  • Emmen
  • Opening Emmen