Online inkijkje

Wij vinden het heel jammer dat we ook dit jaar de deuren van onze azc’s niet kunnen openzetten. Het is wel belangrijk om geïnteresseerden meer te vertellen over het wonen en leven in een azc, maar ook over het leven buiten het azc. Op de pagina Azc in Beeld vertellen we je graag meer over hoe we dat gaan doen.

Ken jij jouw buren?

Dit jaar maken we een film waarin de verbinding met de omgeving centraal staat. In de film ‘Ken jij jouw buren?’ nemen twee bewoners ons mee in hun dagelijkse leven. Ze vertellen wat er in het azc gebeurt, maar laten ook zien hoe hun leven buiten het azc eruit ziet. De film gaat live op zaterdag 25 september. 

  • alt=""
    © Rick Keus

Azc-krant

Sommige locaties maken een krant over het wonen en leven in een azc. We verspreiden deze kranten rondom Burendag, samen met bewoners, in de directe omgeving.

Social media

Op onze social media-kanalen en die van onze partners delen we mooie verhalen van bewoners over het leven in een azc en de verbinding met de omgeving. Ook kun je wekelijks meedoen met een quiz om jouw kennis te testen over de opvang en begeleiding van asielzoekers.

Burendag

'Azc in Beeld' is gelijktijdig met de viering van Burendag. De organisaties willen hiermee benadrukken dat asielzoekers en vluchtelingen buren zijn van ons allemaal. Het Oranjefonds organiseert Burendag omdat buurten leuker, veiliger en socialer worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Het COA, de IND, DT&V en VluchtelingenWerk Nederland sluiten zich hier van harte bij aan.