Azc in Beeld

In de film 'Azc in Beeld' vertellen een bewoner en medewerkers van het COA, IND, DT&V en VWN hoe het dagelijkse leven op een azc er uit ziet. Met de film willen de organisaties vluchtelingen en asielzoekers een gezicht geven. Bewoner Ayoub, van het azc in Den Helder, neemt ons mee in een rondleiding door zijn azc. Medewerkers van de organisaties vertellen over hun werkzaamheden op een opvanglocatie; de toelating, registratie, opvang en de begeleiding van asielzoekers naar een woning in Nederland of hoe de terugkeer gaat naar het land van herkomst.

  • Spandoek over de alternatieve OPpn azc dag op het toegangshek van locatie Ter Apel
    Op alle azc's hangt een spandoek met informatie over de alternatieve Open azc dag

Azc krant

Sommige locaties maken een azc krant over het wonen en leven op een azc. De azc krant wordt voor of op Burendag, samen met bewoners, verspreid in de directe omgeving.

Burendag

'Azc in Beeld' is gelijktijdig met de viering van Burendag. De organisaties willen hiermee benadrukken dat asielzoekers en vluchtelingen buren zijn van ons allemaal. Het Oranjefonds organiseert Burendag omdat buurten leuker, veiliger en socialer worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Het COA, de IND, DT&V  en VluchtelingenWerk Nederland sluiten zich hier van harte bij aan.

Op www.azcinbeeld.nl is de film te zien.

Meer nieuwsberichten