In Assen is de opening verricht door oud-voetballer en trainer Martin Drent (Groningen, Veendam, Emmen). Na de openingshandeling speelde Drent een potje voetbal met bewoners mee. De komende week zijn er op en rondom de tijdelijke court verschillende activiteiten gepland.

Gilze

In Gilze vond in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation een succesvolle sportweek plaats. Vanuit de Johan Cruyff Foundation is er een multifunctioneel kunstgrasveld geplaatst. “Op dit veld hebben we dagelijks allerlei sporten beoefend, zoals  basketbal, volleybal, tennis, badminton en voetbal” schrijft Rob Kardol (COA), bewegingscoach op de locaties Gilze en Breda.

“De foundation heeft sportspullen gedoneerd en een bedrag van € 750.- beschikbaar gesteld om de week een extra impuls te geven. Van dit bedrag hebben we voor een hele week een zeephelling en een springkussen geplaatst. Ondanks het soms tegenvallende weer hebben de kinderen hier dagelijks gebruik van gemaakt.”

De hele week zijn er dagelijks van 12:00u tot 21:00u activiteiten georganiseerd voor jong en oud. “Op 9 augustus heeft balkunstenaar Soufiane Touzani met kinderen van het azc gevoetbalt. De meeste kinderen kende Soufiane al van tv en YouTube en waren door het dolle heen. Door de prettige samenwerking met de Johan Cruyff Foundation is het voornemen uitgesproken om de samenwerking in de toekomst een vervolg te geven.”

  • voetballende mensen
  • Touzani doet een baltruukje
  • kinderen op een glijbaan
    © (foto's Gilze - 'balletje hooghouden' en de glijbaan - : Remco Molkenboer)
Meer nieuws