Deze award is op 14 januari voor de vierde keer in de Brabanthallen in Den Bosch uitgereikt door de commissie Code Verantwoordelijk Marktgedrag schoonmaak- en glazenwassersbranche.

De award

COA-medewerkers in Musselkanaal melden: “De Award die we hebben gewonnen gaat over het schoonmaakproject dat wij hebben opgezet. Hierin faciliteren wij bewoners om opleidingen te volgen tot schoonmaker bij ‘Hectas Facility Services’. Zij willen bewoners die een diploma op zak hebben aan een baan helpen.” Het COA betaalt de opleiding en deze wordt gegeven door 'SVS Opleidingen'. Diploma's hiervan worden door alle schoonmaakbedrijven erkend, bewoners zouden dus ook bij andere schoonmaakbedrijven aan een baan geholpen kunnen worden met deze diploma's.

  • best practise award
  • Team Mussel poster

Resultaat

De eerste twee bewoners die zijn uitgestroomd hebben inmiddels een baan bij Hectas. Het plan is om nog drie bewoners (nog voor de uitreiking van de Awards op 14 januari) te koppelen aan werk!

 

Argumentatie

Op de website van de Best Practise Award stond over de nominatie: ‘Samen kansen creëren voor de toekomst. Om de bewoners van het azc een betere kans te geven op de arbeidsmarkt krijgen zij de mogelijkheid tot het volgen van de basisvakopleiding algemeen schoonmaakonderhoud. Het COA financiert de opleiding en stelt ook ruimte beschikbaar voor het geven van de opleiding. Hectas biedt bewoners die een woning toegewezen krijgen, een baan.’

U kunt meer over de awards ook terugkijken op YouTube.

Meer nieuws