Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation “wij zijn dolblij met deze extra projectbijdrage naast de €1.3 miljoen die wij ook dit jaar weer als financiële bijdrage hebben gekregen van de Nationale Postcode Loterij en haar deelnemers. Onze missie is kinderen in beweging brengen en het liefst doen we dat door een veilige omgeving te creëren waar gesport en gespeeld kan worden. In asielzoekerscentra bevinden zich veel kinderen die wel een extra speelgelegenheid kunnen gebruiken. Wij gaan daar wat aan doen door met ons mobiele Cruyff Court die centra langs te gaan zodat kinderen daar enkele weken op het mobiele Cruyff Court kunnen spelen en een kind vooral ook weer even kind mag zijn.”

Ook voorzitter van het bestuur Gerard Bakker van het COA is blij met dit initiatief “Kinderen in de opvang hebben onze speciale aandacht en het is geweldig dat die aandacht er ook is vanuit Goede Doelen als de Cruyff Foundation. Wij kijken dan ook erg uit naar dit initiatief”

  • drie mensen houden een cheque vast

Heroes

De afgelopen jaren zijn zowel het Community Program als Cruyff Court 6 vs 6 zeer succesvol gebleken. Maar door deze nu te integreren ontstaat een voor Nederland uniek evenement waarbij een nationaal toernooi wordt georganiseerd door jongeren voor kinderen oftewel:Heroes of the Cruyff Court. De samenwerking tussen verschillende (sub) culturen, meisjes en jongens zorgt er voor dat het programma toegankelijk wordt voor een bredere doelgroep, dus ook voor gevluchte kinderen en kinderen met een beperking. Twee groepen die tot op heden nog niet bereikt werden met het Community Program of Cruyff Court 6 vs 6.

Over de Cruyff Foundation

De Johan Cruyff Foundation heeft als missie zoveel mogelijk jeugd met of zonder beperking in beweging te brengen in Nederland en daarbuiten. Tegenwoordig spelen kinderen minder buiten, hetzij door te weinig tijd, ruimte, of plezier in sport en spel activiteiten. Ze zijn opgegroeid met een overvloed aan prikkels, zijn continue online en kenmerken zich door een kortere attentieboog. Door sport en spel worden kinderen niet alleen fitter, het verbetert tevens het cognitieve vermogen en de schoolprestaties van kinderen. Om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren brengt de Cruyff Foundation hen in beweging d.m.v. de Cruyff Courts, Schoolplein14 en sportprojecten voor kinderen met een beperking. Samen met onze vaste partners: Nationale Postcode Loterij, AkzoNobel, COOP Supermarkten, Seacon Logistics, Unilever en People’s Postcode Lottery brengen wij wekelijks ruim 100.000 kinderen in beweging.

Over de Nationale Postcodeloterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk. Inmiddels spelen 2,7 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met de helft van hun lotprijs 95 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 4,7 miljard euro aan mens en natuur gegeven. UNICEF, Voedselbanken Nederland, het Wereld Natuur Fonds, Amnesty International, Natuurmonumenten, Artsen zonder Grenzen en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun. Sinds 2005 is het format van de Postcode Loterij ook actief in het Verenigd Koninkrijk en Zweden, waar de People’s Postcode Lottery en de Svenska PostkodLotteriet fondsen werven voor goede doelen. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia/Postcode Loterijen is de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Meer nieuws