In Hardenberg werkt het COA nauw samen met het Buddy Project Hardenberg. Zij koppelen bewoners van het azc en statushouders aan een inwoner uit de gemeente Hardenberg om hen te helpen met de integratie in de lokale samenleving.

  • twee dames slaan de arm om elkaar heen
  • poster buddy project

Laatste tien nominatieplaatsen

38 projecten waren in de race voor deze prestigieuze prijzen, die het Oranje Fonds jaarlijks uitreikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Het project is nu doorgedrongen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit kiest de jury uiteindelijk de drie winnaars. Alle winnaars van een Appeltje van Oranje krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro. Koningin Máxima reikt in mei 2020 de Appeltjes van Oranje uit aan de drie beste maatjesprojecten.

Verhaal over buddy en bewoner

Alle genomineerde projecten kenmerken zich doordat maatjes elkaars leven verrijken. Een mooi voorbeeld daarvan kun je lezen in de 'special edition' van de nieuwsbrief van het project. Lees het verhaal van de Hardenbergse buddy Ria die vanwege haar Pakistaanse buddy Karia in Amerika verzeilt raakte.

Meer nieuws