Kijk mee met locatiemanager Thami

Is het werk als locatiemanager iets voor jou?

Maak werk van jouw toekomst én die van een ander.

De dag van een locatiemanager

Als locatiemanager geef je leiding aan een team in een azc. Je dag begint met een ochtendoverleg, zodat het hele team weet wat er allemaal speelt op het azc. Samen bespreken jullie wat er gisteren zoal is gebeurd en wat er vandaag op het programma staat. Welke bewoners gaan er bijvoorbeeld verhuizen vandaag? Na het overleg is iedereen op de hoogte en weten jouw collega’s wat ze moeten doen.

Contact met bewoners en collega’s

Je hebt altijd genoeg te doen, dus de tijd vliegt. Voordat je het weet, is het tijd voor lunch. Samen met je collega’s breng je een bezoekje aan de kantine. Jullie praten over werk, maar ook over jullie privéleven. Maandag hebben jullie het bijvoorbeeld vaak over het afgelopen weekend. Vandaag is het dinsdag en dan kun je het vaak niet laten om toch ook even over je werk te praten. Een collega vertelt dat één van de bewoners een eigen woning heeft geregeld. Wat een leuk nieuws! Na de pauze ga je enthousiast bij deze bewoner langs om hem te feliciteren.

Afstemmen met externe partijen

In de middag ga je door naar een overleg met de gemeente. Jullie hebben al regelmatig telefonisch contact en nu staat er weer een bespreking gepland bij hen op kantoor. Samen praten jullie over de doorstroom van statushouders naar een eigen woning in de omgeving en evalueren jullie hoe de aanmelding voor de inburgeringscursus verloopt. Een goed gesprek, en in de auto op weg terug naar het azc bel je een collega-locatiemanager van een andere locatie om de uitkomsten te delen.

Collega’s aansturen

Weer terug op het terrein, maak je even een praatje met een bewoner en wandel je door naar je werkplek. Je checkt je mailbox en beantwoordt gemiste telefoontjes. Daarna is het tijd voor andere afspraken. Je voert een aantal 1-op-1 gesprekken met collega’s. Je bespreekt bijvoorbeeld hoe het met hen gaat en hoe ze zich verder willen ontwikkelen. En dan is het alweer tijd om naar huis te gaan. Je sluit de dag af met een positief en opgeruimd gevoel: je hebt goed nieuws gehad van verschillende bewoners en een collega geholpen om haar planning te verbeteren en haar werkdruk te verminderen.

 

"Ik probeer altijd alles om te buigen naar het positieve. Ieder mens moet een kans krijgen”

Jurgen, locatiemanager Lees meer >                   

 

 

“Mensen denken vaak ‘manager zijn kun je overal’, maar het COA is iets dat je moet vóelen”

Elsa, locatiemanager Lees meer > 

                                                             

“Er zijn zoveel leuke en mooie momenten waar ik energie van krijg. Daar investeer ik in”

David, locatiemanager Lees meer > 

Benieuwd naar andere functies?

Vacatures

Maak werk van jouw toekomst én die van een ander.

Bekijk alle vacatures voor locatiemanager

Werk je liever op locatie als Manager Jeugd? Waarbij je verantwoordelijk bent voor het integraal managen van jouw team van medewerkers, processen en resultaten op gebied van de opvang en begeleiding van de jongeren binnen een locatie. Bekijk dan hier de vacatures voor Manager Jeugd.