‏‏‎
 • Capaciteit

  740

  740 opvangplaatsen

 • Type locatie

  asielzoekerscentrum (azc)

 • Overeenkomst

  31

  Geopend sinds 2016. De huidige bestuursovereenkomst loopt tot 1 januari 2031.

Deelnemer
Open azc dag
28 september
2024

 • rechts en links gebouwen, wit en grijs omrand, daarvoor bomen en wat gras en bestrating
 • hal met recht een informatiebalie, de hal heeft bruine tegels op de vloer en de muren zijn wit met strepen in de kleuren rood, blauw, groen en geel
  informatiebalie © Jan Scheerder
 • Gang met groene en witte deuren en op de witte muren gekleurde strepen
  gang © Jan Scheerder
 • Receptie met balie en daarvoor beige tegels op de grond en muren in groen/grijs en rood/grijs, achter de balie een beveiliger
  receptie © Jan Scheerder

Open azc dag: zaterdag 28 september 2024

Op de Open azc dag zetten veel asielzoekerscentra tussen 13.00 en 16.00 uur hun deuren open voor iedereen die nieuwsgierig is hoe het is om hier te wonen en te werken. Er zijn rondleidingen, informatiemarkten, workshops en andere leuke activiteiten. De Open azc dag is op Nationale Burendag. Daarmee benadrukken we dat asielzoekers buren van iedereen zijn!

Meer weten? Kijk welke locaties bij jou in de buurt meedoen

In het asielzoekercentrum (azc) aan de Voorsterallee worden sinds juli 2016 asielzoekers en vluchtelingen opgevangen.

Azc Zutphen werkt samen met de gemeente en omwonenden aan een veilige en leefbare inpassing van het azc in de wijk. Zo vinden er regelmatig overleggen plaats met buurtbewoners en zijn er diverse participatie initiatieven in de omgeving van onze locatie.

Op deze locatie zijn onze partners VluchtelingenWerk NederlandGZA, DT&V dagelijks vertegenwoordigd. Verder zijn er regelmatig medewerkers aanwezig van de GGD, GGZ, Yunio jeugdgezondheidszorg en voogdij-organisatie Nidos.

Activiteiten op deze locatie

Een veilig onderkomen is belangrijk, maar niet genoeg. Daarom bieden we asielzoekers verschillende begeleidingsprogramma's aan. Soms ook samen met onze partners. Zo helpen we bewoners om zich actief op te stellen. Tijdens het verblijf en daarna.

Lokale samenwerkingen

In en rondom het azc zijn veel activiteiten waarbij we samenwerken met organisaties uit de omgeving. Deze organisaties zijn geregeld op zoek naar vrijwilligers. Soms hebben ze ook spullen nodig. Lees meer hierover en kijk hoe je eventueel zelf kunt bijdragen.