‏‏‎
 • Capaciteit

  500

  500 opvangplaatsen

 • Type locatie

  asielzoekerscentrum (azc)

 • Overeenkomst

  De huidige bestuursovereenkomst is voor onbepaalde tijd.

 • woongebouwen met aan de buitenkant hout en witte kozijnen, deels plat dak deels puntdak, daarvoor gras, een boom en paden en bewoners die praten, wandelen, spelen
  woongebouwen © Mariette Carstens

Het azc ligt midden in de wijk De Rikker. Het azc is echt onderdeel van de wijk: er staat geen hek omheen, er is geen slagboom en er hangen geen camera’s. De contacten met de buurt zijn goed, hier is veel in geïnvesteerd. Het azc is duurzaam gebouwd en bestaat uit woningen die later eventueel omgebouwd kunnen worden tot sociale huurwoningen. Het centrum is erop gericht gebruik te maken van de faciliteiten die Winterswijk biedt.

Op deze locatie zijn onze partners VluchtelingenWerk NederlandGZA, GGD, IOM , DT&V vertegenwoordigd.

Activiteiten op deze locatie

Een veilig onderkomen is belangrijk, maar niet genoeg. Daarom bieden we asielzoekers verschillende begeleidingsprogramma's aan. Soms ook samen met onze partners. Zo helpen we bewoners om zich actief op te stellen. Tijdens het verblijf en daarna.

Lokale samenwerkingen

In en rondom het azc zijn veel activiteiten waarbij we samenwerken met organisaties uit de omgeving. Deze organisaties zijn geregeld op zoek naar vrijwilligers. Soms hebben ze ook spullen nodig. Lees meer hierover en kijk hoe je eventueel zelf kunt bijdragen.