‏‏‎
 • Capaciteit

  500

  500 opvangplaatsen

 • Type locatie

  asielzoekerscentrum (azc)

 • Overeenkomst

  21

  Geopend in 2016. De huidige bestuursovereenkomst loopt tot 30 november 2022.

 • grijze gebouwen met witte kozijnen van 1 verdieping met plat dak met daarvoor wat gras en een pad waar bewoners over lopen. Achter de gebouwen staan bomen.
  © Mariette Carstens

Op het terrein van de voormalige Technische Hogeschool in Rijswijk is sinds de eerste helft van oktober 2016 een tijdelijk azc geopend.

Het azc biedt plaats aan maximaal 500 asielzoekers waaronder gezinnen en alleenreizende mannen en vrouwen van verschillende nationaliteiten en leeftijden.

Op deze locatie zijn onze partners VluchtelingenWerk NederlandGZA, JGZ, GGD, IND, IOM , DT&V , Stichting Nidos, TeamUp, Stichting de Vrolijkheid, Taal aan Zee vertegenwoordigd.

Activiteiten op deze locatie

Een veilig onderkomen is belangrijk, maar niet genoeg. Daarom bieden we asielzoekers verschillende begeleidingsprogramma's aan. Soms ook samen met onze partners. Zo helpen we bewoners om zich actief op te stellen. Tijdens het verblijf en daarna.

Lokale samenwerkingen

In en rondom het azc zijn veel activiteiten waarbij we samenwerken met organisaties uit de omgeving. Deze organisaties zijn geregeld op zoek naar vrijwilligers. Soms hebben ze ook spullen nodig. Lees meer hierover en kijk hoe je eventueel zelf kunt bijdragen.