‏‏‎
 • Capaciteit

  800

  800 opvangplaatsen

 • Type locatie

  Asielzoekerscentrum (azc) en alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv)

 • Overeenkomst

  22

  De huidige bestuursovereenkomst loopt tot 2021.

 • Overloon bijgebouw
 • Overloon lesgebouw
 • Overloon hoofdgebouw

Azc Overloon is gevestigd in de gemeente Boxmeer in de voormalige penitentiaire inrichting voor jongeren, de ‘Maashegge’. Sinds de zomer van 2014 worden daar op een groot terrein met diverse moderne gebouwen 800 mensen opgevangen. Een deel van de opvangplekken in Overloon is gereserveerd voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen. De opvanglocatie ligt in de bossen bij Overloon en herbergt diverse extra faciliteiten op het terrein, zoals een eigen sporthal. De nabij gelegen dorpskernen en ook de grotere stad Venlo zijn met een directe busverbinding goed te bereizen vanaf de opvanglocatie.

Op deze locatie zijn onze partners VluchtelingenWerk NederlandGZA, GGD, IOM en DT&V vertegenwoordigd.

Activiteiten op deze locatie

Een veilig onderkomen is belangrijk, maar niet genoeg. Daarom bieden we asielzoekers verschillende begeleidingsprogramma's aan. Soms ook samen met onze partners. Zo helpen we bewoners om zich actief op te stellen.Tijdens het verblijf en daarna.

Lokale samenwerkingen

In en rondom het azc zijn veel activiteiten waarbij we samenwerken met organisaties uit de omgeving. Deze organisaties zijn geregeld op zoek naar vrijwilligers. Soms hebben ze ook spullen nodig. Lees meer hierover en kijk hoe je eventueel zelf kunt bijdragen.

Nieuwsbrief azc Overloon

Elk kwartaal verschijnt onze nieuwsbrief. Met nieuws over de activiteiten op ons azc. Wil je onze nieuwsbrief digitaal ontvangen? Stuur dan een e-mail naar overloon@coa.nl.