‏‏‎
 • Capaciteit

  325

  325 opvangplaatsen

 • Type locatie

  asielzoekerscentrum (azc)

 • Overeenkomst

  De huidige bestuursovereenkomst is voor onbepaalde tijd.

 • Recreatiezaal met gekleurde muren in groen, wit, blauw en oranje, beige vloer, zware bankjes, twee voetbaltafels en een tafeltennistafel
  recreatieruimte © Jan Scheerder
 • Trap met witte muren en houten leuning en bovenaan de trap gekleurde strepen op de muur
  © Jan Scheerder
 • Gang met witte muren en een gele deur met in witte letters Het Park erop
  © Jan Scheerder
 • gang met witte muren en oranje deur met daarop de tekst Het Station
  © Jan Scheerder

Het azc in Nijmegen is gevestigd in de voormalige Prins Hendrikkazerne in Nijmegen-Oost. Achter het karakteristieke hoofdgebouw liggen de woongebouwen voor de asielzoekers. Het centrum is gelegen in een woonwijk, dichtbij het centrum van Nijmegen. Hierdoor is het centrum per openbaar vervoer goed te bereiken. Door de centrale ligging in de stad kunnen de bewoners zich ook gemakkelijk per fiets verplaatsen. De gebouwen van azc Nijmegen zijn Rijksmonumenten. Vanaf 1994 is het azc hier gevestigd.

Op deze locatie zijn onze partners VluchtelingenWerk NederlandGZA, GGZ, GGD, IOM, DT&V vertegenwoordigd.

Activiteiten op deze locatie

Een veilig onderkomen is belangrijk, maar niet genoeg. Daarom bieden we asielzoekers verschillende begeleidingsprogramma's aan. Soms ook samen met onze partners. Zo helpen we bewoners om zich actief op te stellen. Tijdens het verblijf en daarna.

Ons azc opent op 17 september haar deuren van 13:00 tot 17:00 voor iedereen die nieuwsgierig is naar hoe een opvanglocatie eruit ziet en wat we doen. Naast een rondleiding organiseren we een feestelijk programma voor onze bezoekers, buren en onze eigen bewoners. Dit evenement valt samen met het jaarlijkse buurtfeest van Nijmegen-oost.

Lokale samenwerkingen

In en rondom het azc zijn veel activiteiten waarbij we samenwerken met organisaties uit de omgeving. Deze organisaties zijn geregeld op zoek naar vrijwilligers. Soms hebben ze ook spullen nodig. Lees meer hierover en kijk hoe je eventueel zelf kunt bijdragen.