‏‏‎
 • Capaciteit

  250

  250 opvangplaatsen

 • Type locatie

  Asielzoekerscentrum (azc)

 • Overeenkomst

  21

  De huidige bestuursovereenkomst loopt tot 2021.

 • voorgevel
 • keuken
 • badkamer
 • infobalie
alt=""

Welkom op ons azc!

U bent van ons gewend dat we in september tijdens de jaarlijkse Burendag een open huis organiseren waar u een kopje koffie kunt komen drinken. En kennismaken met ons azc, de bewoners en medewerkers. Vanwege het coronavirus is deze open dag nu helaas niet mogelijk. Maar met de krant en de film Azc in beeld willen we u dit jaar toch een inkijkje geven.

Naar de film

Naar de krant
Omdat de Open dag tijdens Burendag dit jaar niet mogelijk is vanwege corona, geven we je een rondleiding in en rond ons azc.

In het voormalige kantoor van Macintosh aan de parkweg in Maastricht worden maximaal 250 asielzoekers opgevangen. De locatie aan de Parkweg ligt aan de rand van het oude centrum van Maastricht. Het gebouw heeft 4 verdiepingen, elk bestaande uit een lang gang met afzonderlijke kamers. Op 3 verdiepingen worden volwassen asielzoekers opgevangen. Een verdieping is gereserveerd voor de opvang van alleenstaande minderjarige vreemdelingen.

Op deze locatie zijn onze partners VluchtelingenWerk NederlandGZA, GGD, IOM en DT&V aanwezig.

Activiteiten op deze locatie

Een veilig onderkomen is belangrijk, maar niet genoeg. Daarom bieden we asielzoekers verschillende begeleidingsprogramma's aan. Soms ook samen met onze partners. Zo helpen we bewoners om zich actief op te stellen. Tijdens het verblijf en daarna.

Lokale samenwerkingen

In en rondom het azc zijn veel activiteiten waarbij we samenwerken met organisaties uit de omgeving. Deze organisaties zijn geregeld op zoek naar vrijwilligers. Soms hebben ze ook spullen nodig. Lees meer hierover en kijk hoe je eventueel zelf kunt bijdragen.

Nieuwsbrief azc Maastricht

Elk kwartaal verschijnt onze nieuwsbrief. Met nieuws over de activiteiten op ons azc. Wil je onze nieuwsbrief digitaal ontvangen? Stuur dan een e-mail naar azcmaastricht@coa.nl.