‏‏‎
 • Capaciteit

  650

  650

 • Type locatie

  azc

 • Beestuursovereenkomst

  37

  De huidige bestuursovereenkomst loopt tot 2037.

 • alt=""
 • alt=""
 • alt=""
 • alt=""
 • alt=""
alt=""

Welkom in ons azc!

U bent van ons gewend dat we in september tijdens de jaarlijkse Burendag een open huis organiseren waar u een kopje koffie kunt komen drinken. En kennismaken met ons azc, de bewoners en medewerkers. Vanwege het coronavirus is deze open dag nu helaas niet mogelijk. Maar met de krant en de film Azc in beeld willen we u dit jaar toch een inkijkje geven.

Naar de film

Naar de krant
Omdat de Open dag tijdens Burendag dit jaar niet mogelijk is vanwege corona, geven we je een rondleiding in en rond ons azc.

Het PLEM-kantoor, een markant gebouw uit de jaren zestig dat tot gemeentelijk monument is verklaard, is gerenoveerd en verduurzaamd en fungeert sinds kort als azc. In het bestaande gebouw zijn 45 wooneenheden en gemeenschappelijke ruimten zoals was- en droogruimten, kantoren en een recreatieruimte. Het gebouw bestaat uit zeven lagen, van het souterrain tot aan de vijfde verdieping. In het souterrain zijn wooneenheden met een badkamer en keuken. Op de begane grond kantoren, leslokalen en een kinderspeelzaal. Op de eerste tot en met de derde verdieping wooneenheden met een badkamer en keuken en op deze verdieping ook een aantal ruimten om de was te doen. Op de vierde verdieping zijn eveneens wooneenheden met badkamer en keuken en is de recreatieruimte. De hoogste verdieping is gereserveerd voor kantoorruimte. Aan achterkant van het gebouw zijn vijf extra woonblokken met 38 wooneenheden toegevoegd, rond een binnenplaats. Deze nieuwbouw is drielaags met op de begane grond woonkamers en keukens, op de eerste verdieping slaapkamers, een badkamer en wc en op de tweede verdieping ook slaapkamers.

Op deze locatie zijn onze partners VluchtelingenWerk NederlandGZA, GGD, IOM en DT&V aanwezig.

Activiteiten op deze locatie

Een veilig onderkomen is belangrijk, maar niet genoeg. Daarom bieden we programma’s om asielzoekers te begeleiden. Dit doen we samen met onze (lokale) partners. Zo helpen we bewoners om zich actief op te stellen. Tijdens het verblijf en daarna.

Lokale samenwerkingen

In en rondom het azc zijn veel activiteiten waarbij we samenwerken met organisaties uit de omgeving. Deze organisaties zijn geregeld op zoek naar vrijwilligers. Soms hebben ze ook spullen nodig. Lees meer hierover en kijk hoe je eventueel zelf kunt bijdragen.

Nieuwsbrief azc Maastricht

Elk kwartaal verschijnt onze nieuwsbrief. Met nieuws over de activiteiten op ons azc. Wil je onze nieuwsbrief digitaal ontvangen? Stuur dan een e-mail naar azcmaastricht@coa.nl.