‏‏‎
 • Capaciteit

  650

  650

 • Type locatie

  asielzoekerscentrum (azc)

 • Bestuursovereenkomst

  37

  De huidige bestuursovereenkomst loopt tot 1 mei 2037.

 • Informatiebalie met grote ramen, witte en groene muren, een groene vloer, bewoners met vragen en achter de balie medewerkers die hen helpen
  informatiebalie © Mariette Carstens
 • een man, vrouw en kind wachtend op blauwe stoelen bij de receptie
  bewoners bij de receptie © Mariette Carstens
 • bewoner pakt iets van een plank in een keuken met waterkoker, koelkast en kookplaat
  keuken © Mariette Carstens
 • bewoonster met baby in kinderwagen op de gang bij gezondheidszorg asielzoekers, medewerkster kijkt in kinderwagen
  gezondheidszorg asielzoekers (gza) © Mariette Carstens
 • grasveld met speeltoestellen en bankjes met bewoners en spelende kinderen daaromheen fietsenrekken met fiesten en gebouwen
  speelveld © Mariette Carstens

Het PLEM-kantoor, een markant gebouw uit de jaren zestig dat tot gemeentelijk monument is verklaard, is gerenoveerd en verduurzaamd en fungeert sinds kort als azc. In het bestaande gebouw zijn 45 wooneenheden en gemeenschappelijke ruimten zoals was- en droogruimten, kantoren en een recreatieruimte. Het gebouw bestaat uit zeven lagen, van het souterrain tot aan de vijfde verdieping. In het souterrain zijn wooneenheden met een badkamer en keuken. Op de begane grond kantoren, leslokalen en een kinderspeelzaal. Op de eerste tot en met de derde verdieping wooneenheden met een badkamer en keuken en op deze verdieping ook een aantal ruimten om de was te doen. Op de vierde verdieping zijn eveneens wooneenheden met badkamer en keuken en is de recreatieruimte. De hoogste verdieping is gereserveerd voor kantoorruimte. Aan achterkant van het gebouw zijn vijf extra woonblokken met 38 wooneenheden toegevoegd, rond een binnenplaats. Deze nieuwbouw is drielaags met op de begane grond woonkamers en keukens, op de eerste verdieping slaapkamers, een badkamer en wc en op de tweede verdieping ook slaapkamers.

Op deze locatie zijn onze partners VluchtelingenWerk NederlandGZA, GGD, IOM en DT&V aanwezig.

Welkom in azc Maastricht! (locatievlog uit 2020)

Activiteiten op deze locatie

Een veilig onderkomen is belangrijk, maar niet genoeg. Daarom bieden we programma’s om asielzoekers te begeleiden. Dit doen we samen met onze (lokale) partners. Zo helpen we bewoners om zich actief op te stellen. Tijdens het verblijf en daarna.

Lokale samenwerkingen

In en rondom het azc zijn veel activiteiten waarbij we samenwerken met organisaties uit de omgeving. Deze organisaties zijn geregeld op zoek naar vrijwilligers. Soms hebben ze ook spullen nodig. Lees meer hierover en kijk hoe je eventueel zelf kunt bijdragen.

Nieuwsbrief azc Maastricht

Elk kwartaal verschijnt onze nieuwsbrief. Met nieuws over de activiteiten op ons azc. Wil je onze nieuwsbrief digitaal ontvangen? Stuur dan een e-mail naar azcmaastricht@coa.nl.

Deze nieuwsbrief is gemaakt in samenwerking tussen de locaties Maastricht Parkweg en Maastricht François de Veijestraat.