‏‏‎
 • Capaciteit

  1000

  1000 opvangplaatsen

 • Type locatie

  asielzoekerscentrum (azc) en handhaving en toezichtlocatie (htl)

 • Overeenkomst

  28

  De huidige bestuursovereenkomst loopt tot 2028

 • informatiebalie met daarvoor bewoners en onder de informatiebalie vrolijke kleuren, geel, oranje en blauw
  informatiebalie
 • kantoorruimte met bureau, bureaustoel en gewone stoel ervoor. Blauwe vloer en witte, groene en gele muren en twee ramen
  kantoorruimte © Jan Scheerder
 • Gang met witte muren en 1 oranje muur en grijze deuren
  gang © Jan Scheerder
 • gang met ramen, blauwe vloer, blauwe muur en witte muren met gele en oranje accenten
  gang © Jan Scheerder
 • Ingang locatie met receptie, blauw en gele vloer en veel ramen
  receptie © Jan Scheerder
 • Bewoner in de gang zittend op een verfpot en bezig met een schildering op de muur van iemand die op een kar een boom verplaatst
  schilderende bewoner in de gang © Jan Scheerder
 • recreatieruimte met vrolijke vlaggetjes en bewoners actief met onder andere tafelvoetbal en biljart
  recreatiezaal © Mariette Carstens

Op deze locatie zijn onze partners IOMVluchtelingenWerk Nederland, GGZ, GGD, DT&V en GZA aanwezig. Veldzicht heeft meerdere malen per week spreekuur op locatie.

Externe link Gemeente Hoogeveen

Handhaving en toezichtlocatie

In Hoogeveen hebben we ook een handhaving en toezichtlocatie (htl). Daar verblijven asielzoekers die veel overlast veroorzaken in een azc. Het COA legt deze overlastgevers een htl-maatregel op. Ze mogen dan tijdelijk niet meer in een azc wonen. Daarmee laten we zien dat we hun gedrag niet tolereren en zorgen we voor veiligheid en leefbaarheid in de azc’s. 

Meer over handhaving en toezichtlocatie

Activiteiten op deze locatie

Een veilig onderkomen is belangrijk, maar niet genoeg. Daarom bieden we asielzoekers verschillende begeleidingsprogramma's aan. Soms ook samen met onze partners. Zo helpen we bewoners om zich actief op te stellen. Tijdens het verblijf en daarna.

Lokale samenwerkingen

In en rondom het azc zijn veel activiteiten waarbij we samenwerken met organisaties uit de omgeving. Deze organisaties zijn geregeld op zoek naar vrijwilligers. Soms hebben ze ook spullen nodig. Lees meer hierover en kijk hoe je eventueel zelf kunt bijdragen. Wekelijks is er een taalcafé waar bewoners en omwonenden met elkaar in gesprek gaan. Bewoners kunnen gebruik maken van een fietsenwerkplaats, een werkplaats voor houtbewerking, een open leercentrum, een dagelijks geopende recreatiezaal en een activiteitenruimte. Voor de jongste kinderen is er een speelzaal.