‏‏‎
 • Capaciteit

  250

  250 opvangplaatsen

 • Type locatie

  asielzoekerscentrum (azc)

 • Overeenkomst

  22

  De huidige bestuursovereenkomst loopt tot september 2022.

 • voorkant en ingang gebouw met witte balkons en straat ervoov
  voorkant/entree © Edwin Veldhuis
 • bewonerskamer met drie bedden een tafel met stoelen voor het raam en kasten
  bewonerskamer
 • 2 mensen werken in de tuin voor het woongebouw met witte balkons
  tuin © Mariette Carstens

Het asielzoekerscentrum Hengelo is een voormalig woonzorgcentrum voor ouderen en bestaat uit 78 appartementen verdeeld over 4 verdiepingen. Voor de bewoners zijn gezamenlijke keukens en sanitaire ruimtes beschikbaar. Er is een aantal ruime tuinen met terrassen. De gemeenschappelijke ontmoetingsruimte wordt gebruikt als recreatieruimte voor bewoners. Voor de kinderen zijn er speeltoestellen in de binnentuin. De locatie ligt dichtbij winkelcentra en het centrum van Hengelo is op loopafstand. Daarnaast zijn er goede busverbindingen naar de binnenstad, het treinstation en omliggende plaatsen.

Op deze locatie zijn onze partners VluchtelingenWerk Nederland en GZA vertegenwoordigd.

Activiteiten op deze locatie

Een veilig onderkomen is belangrijk, maar niet genoeg. Daarom bieden we asielzoekers verschillende begeleidingsprogramma's aan. Soms ook samen met onze partners. Zo helpen we bewoners om zich actief op te stellen. Tijdens het verblijf en daarna.

Lokale samenwerkingen

In en rondom het azc zijn veel activiteiten waarbij we samenwerken met organisaties uit de omgeving. Deze organisaties zijn geregeld op zoek naar vrijwilligers. Soms hebben ze ook spullen nodig. Lees meer hierover en kijk hoe je eventueel zelf kunt bijdragen.