‏‏‎
 • Capaciteit

  450

  450 opvangplaatsen

 • Type locatie

  Noodopvang

 • Overeenkomst

  28

  De bestuursovereenkomst met de gemeente loopt tot en met 2028.

Deelnemer
Open azc dag
28 september
2024

 • © Inge van Mill

Open azc dag: zaterdag 28 september 2024

Op de Open azc dag zetten veel asielzoekerscentra tussen 13.00 en 16.00 uur hun deuren open voor iedereen die nieuwsgierig is hoe het is om hier te wonen en te werken. Er zijn rondleidingen, informatiemarkten, workshops en andere leuke activiteiten. De Open azc dag is op Nationale Burendag. Daarmee benadrukken we dat asielzoekers buren van iedereen zijn!

Meer weten? Kijk welke locaties bij jou in de buurt meedoen

Op deze locatie zijn onze partners VluchtelingenWerk NederlandGZA, GGZ, GGDIOM en DT&V vertegenwoordigd.

In het voormalig Crowne Plaza Hotel aan de Planeetbaan in Hoofddorp vangt het COA de komende vijf jaar maximaal 450 asiezoekers op. Daarnaast is er ook woonruimte voor andere groepen uit de gemeente die urgent woonruimte nodig hebben, zoals jongeren en spoedzoekers. Na vijf jaar maakt de opvang plaats voor de nieuwe plannen die de gemeente heeft met dit gebied.

Activiteiten op deze locatie

Een veilig onderkomen is belangrijk, maar niet genoeg. Daarom bieden we programma’s om asielzoekers te begeleiden. Dit doen we samen met onze (lokale) partners. Zo helpen we bewoners om zich actief op te stellen. Tijdens het verblijf en daarna.

Lokale initiatieven

In en rondom de opvang zijn veel activiteiten waarbij we samenwerken met organisaties uit de omgeving. Deze organisaties zijn geregeld op zoek naar vrijwilligers. Soms hebben ze ook spullen nodig. Lees meer hierover en kijk op onze website hoe je eventueel zelf kunt bijdragen.