‏‏‎
 • Capaciteit

  575

  575 opvangplaatsen

 • Type locatie

  asielzoekerscentrum (azc)

 • Overeenkomst

  Het azc is geopend in 2015. De huidige bestuursovereenkomst is voor onbepaalde tijd.

Deelnemer
Open azc dag
28 september
2024

 • Recreatieruimte met blauw rode muur, tafels en stoelen en een bar
 • Doggerstuin, gebouw met daarvoor speeltoestel en tuin met lavendel
 • Receptie achter glas met tekst Bezoekers hier melden

Open azc dag: zaterdag 28 september 2024

Op de Open azc dag zetten veel asielzoekerscentra tussen 13.00 en 16.00 uur hun deuren open voor iedereen die nieuwsgierig is hoe het is om hier te wonen en te werken. Er zijn rondleidingen, informatiemarkten, workshops en andere leuke activiteiten. De Open azc dag is op Nationale Burendag. Daarmee benadrukken we dat asielzoekers buren van iedereen zijn!

Meer weten? Kijk welke locaties bij jou in de buurt meedoen

De voormalige Rijksinrichting voor jeugdigen de Doggershoek in Den Helder is na een verbouwing in gebruik genomen als asielzoekerscentrum. De eerste bewoners arriveerden eind augustus en op 30 september 2015 is het azc officieel geopend.

Op deze locatie zijn onze partners VluchtelingenWerk Nederland, GZA, GGZ, GGD, IOM en DT&V vertegenwoordigd.

Activiteiten op deze locatie

Een veilig onderkomen is belangrijk, maar niet genoeg. Daarom bieden we asielzoekers verschillende begeleidingsprogramma's aan. Soms ook samen met onze partners. Zo helpen we bewoners om zich actief op te stellen. Tijdens het verblijf en daarna.

Lokale samenwerkingen

In en rondom het azc zijn veel activiteiten waarbij we samenwerken met organisaties uit de omgeving. Deze organisaties zijn geregeld op zoek naar vrijwilligers. Soms hebben ze ook spullen nodig. Lees meer hierover en kijk hoe je eventueel zelf kunt bijdragen.