‏‏‎
 • Capaciteit

  700

  700 opvangplaatsen

 • Type locatie

  asielzoekerscentrum (azc)

 • Overeenkomst

  27

  De huidige bestuursovereenkomst loopt tot 1 oktober 2027. De locatie blijft open tot het azc in de Houthaven is gerealiseerd.

Deelnemer
Open azc dag
28 september
2024

 • Mensen zitten op een terras
  koffiebar 5 Coffee Connect © Mariette Carstens
 • Man traint in de fitnessruimte
  fitnessruimte © Mariette Carstens
 • Bewoner hangt was op wasrek
  buitenterrein © Mariette Carstens

Open azc dag: zaterdag 28 september 2024

Op de Open azc dag zetten veel asielzoekerscentra tussen 13.00 en 16.00 uur hun deuren open voor iedereen die nieuwsgierig is hoe het is om hier te wonen en te werken. Er zijn rondleidingen, informatiemarkten, workshops en andere leuke activiteiten. De Open azc dag is op Nationale Burendag. Daarmee benadrukken we dat asielzoekers buren van iedereen zijn!

Meer weten? Kijk welke locaties bij jou in de buurt meedoen

Azc Willinklaan is een overbruggingslocatie. Deze locatie blijft in ieder geval open todat het azc in de Houthavens klaar is.

We zoeken nog nieuwe deelnemers voor het omwonendenoverleg. Heb je interesse, dan kun je contact opnemen via amsterdam@coa.nl. Ook voor meer informatie.

Op deze locatie zijn onze partners VluchtelingenWerk NederlandGZA, GGZ, GGD, IOM en DT&V vertegenwoordigd.

Activiteiten op deze locatie

Een veilig onderkomen is belangrijk, maar niet genoeg. Daarom bieden we programma’s om asielzoekers te begeleiden. Dit doen we samen met onze (lokale) partners. Zo helpen we bewoners om zich actief op te stellen. Tijdens het verblijf en daarna.

Lokale initiatieven

In en rondom het azc zijn veel activiteiten waarbij we samenwerken met organisaties uit de omgeving. Deze organisaties zijn geregeld op zoek naar vrijwilligers. Soms hebben ze ook spullen nodig. Lees meer hierover en kijk hoe je eventueel zelf kunt bijdragen.

luchtfoto van Ookmeer

Voormalig alo-gebouw omgebouwd tot azc

Het azc ligt aan de sportvelden van Ookmeer. De kantoren, spreekkamers, klaslokalen, fitnessruimte en informatiebalie zijn ondergebracht in het gebouw waar van 1968 - 2005 de Academie voor lichamelijke opvoeding (alo) was gehuisvest. De woonunits zijn geplaatst op het sportveld. In de voormalige personeelskantine is nu een koffiezaak waar buurtbewoners en bewoners van het azc elkaar ontmoeten.