Jouw dag als applicatie architect bij het COA

Het is donderdagochtend, tijd voor het wekelijkse integrale overleg met collega’s van team Architectuur. De leadarchitect en programmamanager zijn er ook. Lopende projecten, nieuwe aanvragen en strategische pijlers worden in dit overleg besproken. Een collega schuift aan om haar aanvraag toe te lichten. Ze wil graag een verbinding tussen twee applicaties, waardoor de data automatisch worden overgedragen. Aan jou de taak om te luisteren en de samenhang te bewaken. Je stelt verschillende vragen: ’Is er sprake van een probleem? Zijn er meer soortgelijke vragen binnengekomen? En niet onbelangrijk: past het binnen de i-strategie?’ Je advies is om een API in te stellen. Je collega’s kunnen zich daarin vinden. De business analist werkt de aanvraag verder uit. De volgende meeting bespreken jullie de details.

Na de lunch heb je een workshop met twee business analisten. Een workshop over de front-end development van het systeem dat gebruikt wordt voor de 6 domeinen begeleidingsmethodiek. Dit is een methodiek gericht op het versterken van de zelfredzaamheid van de bewoners. Op het gebied van zelfzorg, dagstructuur, sociaal netwerk, persoonlijk welbevinden, externe contacten en toekomstplanning. Het huidige systeem voor de registratie van de voortgang past niet meer binnen de beleidsrichtlijnen van het COA. Jij denkt mee en adviseert over de oplossing. Samen schrijven jullie een advies voor de programmamanager.

Eenmaal terug op je werkplek bereid je je voor op morgen. Op de agenda staat een sessie in Utrecht met de projectgroep over de nieuwe wet die de inburgering makkelijker moet maken. Samen met de directe betrokkenen uit de vreemdelingenketen en gemeenten werk je aan een architectuur voor de informatieuitwisseling. Morgen worden de uitkomsten van de pilot met 5 gemeenten besproken.

Het einde van de donderdag nadert. Je staat op het punt uit te loggen, maar ziet een mail binnenkomen. Het is een uitnodiging voor een event ’trends binnen micro-services’. Daar wil je graag heen! Je stuurt het door naar je leidinggevende met de vraag of je hierheen kunt. Het was weer een drukke dag. Tijd om naar huis te gaan.

Waarom Younass en Wesley voor het COA kiezen

Werken als ICT'er bij het COA

Jouw eigenschappen als ICT'er

Als ICT’er bij het COA beschik jij over een hbo-diploma. Je weet als geen ander hoe je verbinding maakt en samenhang bewaakt. Tussen mensen, en ook binnen het IT-landschap. Herken je jezelf hier in? Bekijk dan snel onze vacatures!

Alle ICT-vacatures