In isolatie in het azc: zo doen we dat

We plaatsen een (mogelijk) besmette bewoner bij voorkeur apart in een woonunit met een eigen toilet en wasgelegenheid. De bewoner beperkt de contacten met anderen tot een minimum en blijft zoveel mogelijk in zijn woning.  

Zijn er meerdere bewoners in een woonunit ziek? Dan blijven de bewoners zo veel mogelijk in de woning en ontvangen geen bezoek. De zieke huisgenoten blijven in hun eigen ruimte, meestal de slaapkamer. Zij maken geen gebruik van de gemeenschappelijke ruimtes als daar ook gezonde huisgenoten aanwezig zijn.

Als er meerdere bewoners op verschillende plekken in het azc ziek zijn, dan scheiden we bij voorkeur de zieke bewoners en hun huisgenoten van bewoners die niet ziek zijn.

Een zieke bewoner mag geen gebruikmaken van een gezamenlijke keuken. Het COA zorgt indien nodig voor kant-en-klaarmaaltijden.

Uitwijklocatie voor quarantaine en/of isolatie

Het COA beschikt over een tijdelijke uitwijklocatie in Laag Zuthem voor azc-bewoners die besmet zijn met het coronavirus. In een azc kunnen we namelijk niet altijd groepen positief geteste bewoners scheiden van niet besmette bewoners.