Zomertoer Wolkentheater gestart in Zeist

De zomertoer van het Wolkentheater langs 18 azc’s is dinsdag 18 juli gestart in Zeist. De kop is eraf!

Ook deze zomer doet het Wolkentheater weer een aantal azc’s aan, verspreid over het hele land. Ditmaal bezoekt het rondreizend gezelschap 18 azc’s.  Directeur en oprichter Adrijan Rakić: “Met vijf man reizen we de azc’s langs. Twee spelers en drie begeleiders. En nieuw is deze zomer dat we eerst een uur workshops geven aan de kinderen, voordat de voorstelling start. En we eindigen met een disco.”

Zeist en Zeewolde

In Zeist kan de voorstelling buiten worden gegeven, weliswaar met harde wind, maar met een zomerse temperatuur en aardig wat zon. Zo’n twintig kinderen wonen samen met enkele ouders en begeleiders de voorstelling bij. In de middag staat het gezelschap op het azc in Zeewolde.

Ambities

“Het lukt ons elk jaar weer, al 25 jaar lang, om twee keer per jaar met voorstellingen langs azc’s te gaan”, aldus Adrijan. “De zomertoer en de Sinterklaastoer. Dat redden we net. Maar we hebben meer ambities. Liefst zou ik elke woensdagmiddag ergens op een azc te zien zijn. Daar zijn we nu mee bezig. Maar het is afhankelijk van donateurs en van vrijwilligers. Gelukkig zijn we tweemaal per jaar op azc’s te zien dankzij Kinderpostzegels en onze trouwe donateurs.”

Flamingo

“De voorstelling van deze zomer is merendeels nieuw”, zegt poppenspeler Arthur Geesing, die samen met Rianne de Reu - die haar ‘Wolkentheaterdebuut’ maakte - optrad. “Zo ook de mooie flamingo die over de kinderen heen lijkt te vliegen. Alleen is door de harde wind de flamingo op een gegeven moment er ‘met zijn kop niet meer bij’. “De kinderen leven zo mee, ze denken dat het er allemaal bij hoort”, zegt Arthur, nahijgend van de fysieke voorstelling in de zon.  “De kop is er af, letterlijk en figuurlijk dus, en het was weer heerlijk om te spelen voor deze kinderen!”

Lees meer over:
Locatie: