Samen een lunch bereiden

Horecastudenten en Syrische jongeren uit het azc in Heerhugowaard bereidden samen een lunch. Op het menu onder andere falafel, Syrische stoofpot en baklava.

Het waren enkele gerechten die op het menu stonden tijdens een bijzondere lunch. Vluchtelingenjongeren uit azc Heerhugowaard kookten samen met studenten van de opleiding Manager Ondernemer Horeca en zij maakten de heerlijkste gerechten. De vluchtelingenjongeren, met name Syriërs, maken deel uit van de vluchtelingenklas van het Horizon College. Het is voor hen niet altijd gemakkelijk om contact te maken met Nederlandse jongeren. Elkaar en elkaars cultuur leren kennen was dan ook het doel van dit project. 

Thema van de lunch: Syrië

De jongeren namen met elkaar bezit van de keukens op de locatie Heerhugowaard. Het thema van de lunch was Syrië en ook gerechten als linzensoep, tabboulah, lamskebab en knava, een zoet dessert met kaas, stonden op het menu. De jongeren werden gekoppeld aan een van de twintig horecastudenten. Na twee uur kokerellen gingen ze samen in L’Estaurant aan tafel om de lunch te nuttigen. Ook jongeren uit de vluchtelingenklas van het Huygens College schoven aan.

Gezamenlijk aan de lunch leerden alle deelnemers elkaar en ieders cultuur inderdaad beter kennen!

Locatie: