Project Biometrie valt in de prijzen

Het project Biometrie in de Migratieketen heeft de prestigieuze prijs ‘ICT-project van het jaar bij de overheid’ gewonnen.

Lid van het bestuur Joeri Kapteijns van het COA nam de award vorige week mede namens alle collega’s die bij het project betrokken waren, in ontvangst.

Interesse uit buitenland

“Deze prijs zien wij als een kers op de taart en als een prachtige afsluiting van een bijzonder traject”, zegt projectmanager Jean-Pierre Buuron (ministerie van JenV). “Dankzij iedereen die er aan heeft deelgenomen mag dit als een groot succes worden gezien. Een beeld dat nog wordt versterkt door de groeiende interesse uit het buitenland. Zo zijn de Denen al bij ons langsgeweest en hebben we sinds kort ook intensief contact met Duitse collega’s.”

Pilot azc Luttelgeest

Reurik Regelink, locatiemanager van het azc Luttelgeest, werkt een keer per week tijdens de wekelijkse melddag met het nieuwe biometriesysteem. “Via de pilot bij ons in Luttelgeest hebben we stap voor stap ontrafeld waar de problemen zaten. Het was echt een speurtocht. Vervolgens heeft de vernieuwing van het centrale systeem ervoor gezorgd dat het melden nu gemiddeld 25% sneller gaat dan voorheen en ruim 20% meer meldingen slagen in één keer. Een aanzienlijke verbetering op de eerste proeven, toen gemiddeld niet meer dan 50% van de meldingen via biometrie in één keer slaagde.”

Locatie: