Pluktuin azc Zeewolde dankzij Jorg en Sander

Mede dankzij de 11-jarige Jorg Schraven en Sander Melitz uit Zeewolde kunnen asielzoekers in Zeewolde binnenkort fruit plukken in een eigen tuin op het terrein van het asielzoekerscentrum.

De twee jongens zitten in groep 8 van basisschool 't Wold in Zeewolde en deden mee aan het kinderprogramma de ‘Beste vrienden Quiz’ van Zapp-tv. Zij eindigden op de tweede plaats en wonnen daarmee een geldbedrag. Daarvan schonken de twee 340 euro aan Stichting Platform Vluchtelingenhulp Zeewolde. Samen besloten ze daarvan een pluktuin aan te leggen. 

Bewoners zorgen voor aanleg en onderhoud

De pluktuin wordt volgende week aangelegd door de bewoners van het asielzoekerscentrum. Zij hebben appel- en perenbomen, pruimenbomen, kersenbomen en een walnotenboom, rode bessen struiken en druivenranken geplant. De bewoners van het asielzoekerscentrum gaan de tuin ook onderhouden.

Burgemeester opent Pluktuin

Burgemeester Gerrit Jan Gorter opent, samen met Jorg en Sander, op woensdag 8 november de pluktuin. Het initiatief werd ook door andere lokale bedrijven gesteund zoals vruchtbroomkwekerij Hillebrand, Staatsbosbeheer en Donkergroen Groenvoorzieningen.