Opvang in Gulpen-Wittem

Vanaf medio november nemen 250 asielzoekers hun intrek in bungalowpark Landsrade in de gemeente Gulpen-Wittem. Het gemeentebestuur van Gulpen-Wittem heeft laten weten medewerking te verlenen aan het verzoek van het COA daartoe.

Het park wordt een tijdelijke opvanglocatie voor de periode van een jaar met daarna een mogelijke verlenging. Op deze locatie zijn de infrastructuur en kantoorruimten al aanwezig, waardoor de locatie relatief snel kan worden ingezet als opvanglocatie. Na het volgen van de formele procedures zullen de eerste bewoners naar verwachting medio november 2014 instromen.

In het verleden was er op een andere locatie in de gemeente een asielzoekerscentrum gevestigd. Door de blijvende behoefte aan opvangcapaciteit is het COA weer met de gemeente Gulpen-Wittem in gesprek gegaan. “Gezien de urgentie en de noodzaak om vluchtelingen op korte termijn te huisvesten en omdat wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid willen nemen, staan wij een tijdelijke opvang in Gulpen-Wittem toe”, aldus burgemeester Bas van den Tillaar.