Moestuinbakken bouwen op azc Leersum

Ongeveer twintig vrijwilligers hebben samen met COA-medewerkers en bewoners op het azc in Leersum vijf moestuinbakken in elkaar gezet en geplaatst en andere moestuin- en schoonmaaklussen gedaan in het kader van de NLDoet!-actie van jongstleden 10 maart.

De tuinbakken waren ontworpen en geleverd door Foodhorizon, in het kader van het project ‘Moestuinieren op azc’. Het was heerlijk weer en een zeer geslaagde dag, waarin de vijf moestuinbakken een mooie plek kregen. De eerste al volgeplant is met munt!

Ook raadsleden en de burgemeester hielpen mee

Tijdens de activiteiten was er ruim de gelegenheid voor uitwisseling tussen alle aanwezigen met de mensen van het azc. Ook de lokale pers was aanwezig. Onder de aanwezige vrijwilligers ook gemeenteraadsleden en de burgemeester. Ook medewerkers van een kantorencomplex in de buurt hielpen mee.

Voor het eerst op een azc

De dag was met name dankzij inspanningen van COA-medewerkster Mijke van Leeuwen tot stand gekomen en zij kijkt tevreden terug: “Sommige mensen waren nog nooit op een azc geweest. Er was veel interactie tussen de vrijwilligers en onze bewoners en de sfeer was uitermate positief. En daarnaast hebben we nu natuurlijk mooie tuinbakken en een mooie schone locatie! Volgend jaar doen we weer mee aan NLDoet!”

Locatie: