'Maatwerk voor mensen'

De bijeenkomst ‘Maatwerk voor Mensen’ heeft dinsdag 14 november plaatsgevonden. Het COA zette er drie (ceremoniële) handtekeningen.

Op deze middag zijn in het kader van ‘social return on investment’ proeftuinen gelanceerd van verschillende departementen, samenwerkingspartners en leveranciers om de social returnverplichting in te zetten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen.

Startschot

“Ik doe mee!”, met deze woorden gaf Simone Roos (Directeur-generaal Overheidsorganisatie van het ministerie van Binnenlandse Zaken) onder grote belangstelling het startschot voor twaalf social-returnproeftuinen. Met deze proeftuinen gaan tenminste veertig kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk. Simone Roos: “Dit is nog maar het begin en vraagt om meer.”

COA ondersteunt drie proeftuinen

Het COA ondersteunt drie proeftuinen (van PricewaterhouseCoopers, Supplyvalue en Andersson Elffers Felix en Verdonck Klooster & Associates) voor het aan het werk helpen van vergunninghouders. Unitmanager Uitvoeringsprocessen Sjef Robroek van het COAzette onder de verschillende plannen van aanpak een ceremoniële handtekening.

Bron: onder andere de website Maatwerk voor mensen (foto idem)