Eerste bewoners in Doetinchem

Twee weken na het startoverleg is de procesopvanglocatie van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers in Doetinchem gereed. Dinsdag 17 juni zijn de eerste drie bewoners aangekomen in De Kruisberg in Doetinchem.

In de week van 17 juni komen er nog vijftig bewoners bij. Er wordt gestart met 152 bedden. “Na een eerste introductie over het hoe en wat op de locatie zijn de nieuwe bewoners rondgeleid en naar hun kamers begeleid” vertelt senior medewerker ondersteuning Ron van Ooijen van het COA. “In twee weken tijd is een deel van de voormalige PI de Kruisberg gereed om nieuwe bewoners te ontvangen. In eerste instantie kunnen hier circa honderdvijftig bewoners worden gehuisvest.”

Volgende gebouw

De volgende tweehonderd bedden worden geplaatst als het volgende gebouw klaar is. De bewoners komen voornamelijk uit Syrië. In De Kruisberg worden in eerste instantie 350 asielzoekers opgevangen.

Omwonenden

Directomwonenden van De Kruisberg zijn door locatiemanager Lian van Driel van het COA geïnformeerd over de komst van de eerste nieuwe bewoners.