COA over naar de Rijnstraat

De ondersteunende units en het bestuur van het COA zijn maandag 10 juli verhuisd naar de Rijnstraat in Den Haag. Het COA gebruikt deze locatie samen met de IND, DT&V en de ministeries van Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Milieu.

Het pand is het eerste rijkskantoor en conform nieuw rijksbeleid geschikt gemaakt voor allerlei organisatieonderdelen van de overheid. Uitgangspunt is dat elke medewerker op elke werkplek zijn of haar werk kan doen.

Strategische keuze

Vorige week werd afscheid genomen van het Centraal Bureau in Rijswijk. Voorzitter van het bestuur Gerard Bakker van het COA stond kort stil bij de keuze die indertijd is gemaakt: “Het is een strategische keuze geweest om met de Kleine Keten - IND, COA en DT&V - dichter bij elkaar te gaan werken. Effectiever, efficiënter, praktischer. En dat is de Rijnstraat geworden. Direct naast onze opdrachtgever, het ministerie van Veiligheid en Justitie. Dichter bij het hart van de politiek. En vlak naast het Centraal Station, zodat we ook sneller bij onze COA-locaties kunnen zijn."

Lees meer over: