COA kiest taallesmethodes van KleurRijker

Uitgeverij KleurRijker gaat vanaf medio januari 2018 de taallesmethodes leveren waarmee het COA zijn vergunninghouders NT2-lessen geeft. Dinsdag 31 oktober zijn de handtekeningen onder de raamovereenkomst gezet.

Hiermee neemt COA afscheid van de huidige methodes van uitgeverij BOOM. Lid van het bestuur Janet Helder en Tibo Jansingh, directeur van KleurRijker, ondertekenden dinsdag de raamovereenkomst voor de levering van de lesmethodes.

Taal erg belangrijk voor vroege integratie en participatie

Janet Helder gaf aan dat de keuze voor de methodes van KleurRijker het COA weer een kans biedt voor nieuw elan in het taalonderwijs aan vergunninghouders. “Het leren van de Nederlandse taal vanaf dag 1 in de opvang is voor onze bewoners van groot belang voor hun vroege participatie en integratie in de Nederlandse samenleving.”

Lesmateriaal

Het lesmateriaal van KleurRijker bestaat uit fysieke boeken en een digitale leeromgeving. Hierdoor kunnen bewoners ook naast de lessen zelf verder studeren. De nieuwe lesmethodes gaan ook nog nadrukkelijker een onderdeel vormen van een compleet taalaanbod. Een taal leren doe je vooral ook door deze te gebruiken in de praktijk, bijvoorbeeld in een Taalcafe met een taalmaatje of in vrijwilligerswerk.

KleurRijker helpt mensen van elders om van Nederland hun thuis te maken

Tibo Jansingh verwoordde het aangaan van de verbintenis met het COA als volgt: “Al 10 jaar helpt KleurRijker mensen van elders om Nederlands te leren en om van Nederland hun thuis te maken. Om dat nu samen met het COA vanaf hun binnenkomst in Nederland te mogen gaan doen voelt als een beloning.”

Implementatie nieuwe taallesmethode

NT2-docenten krijgen voor het gebruik van de nieuwe methodes op hun locatie een training van KleurRijker. In de week van 6 november ontvangen zij hierover meer informatie.