Bewoners betrokken bij internationaal festival SIVO

Meer dan vijftig bewoners van met name de pol in Ter Apel waren afgelopen week betrokken bij Wereld Dans en Muziekfestival SIVO, een internationaal festival dat dit jaar voor de 33e keer wordt gehouden in Drenthe en zondag 21 juli werd afgesloten.

Maandag 15 juli maakte het grootste deel van deze asielzoekers kennis met het museumdorp Orvelte, waar het festival dit keer plaatsvindt. RTV Drenthe maakte hierover een mooie reportage.

De participatie van deze bewoners aan het festival kwam vooral tot stand dankzij de inzet van COA-medewerker Roel Knijnenburg, met ondersteuning van verschillende COA-medewerkers van Ter Apel. Van dinsdag tot en met donderdag werkten verschillende mensen vanuit de opvanglocaties in Ter Apel mee aan de voorbereidingen, en op vrijdag 19 juli draaide de ploeg vrijwilligers volop mee in het festival, dat nog tot en met afgelopen zondag duurde.

Alsof dit niet genoeg feest is, vond woensdag 17 juli ook een ‘kleintje SIVO’ plaats in Ter Apel. Een Indiase dansgroep trad op het voetbalveld middenin de COA-locatie op. Ook de Syrische dansgroep, die de week voor het festival door bewoners van de opvanglocaties in Ter Apel is opgezet, deed z’n opwachting. Afgelopen zondag traden ze opnieuw op, ditmaal in Orvelte. Ter verhoging van de feestvreugde waren een aantal bewoners van bejaardencentrum De Beukenhof in Musselkanaal te gast bij deze uitwisseling. Bij de Beukenhof werken dagelijks verschillende bewoners van Ter Apel als vrijwilliger.

Locatie: