Bewoners azc voeren 'Reis door je leven' op

Na de succesvolle opvoering van het theaterstuk ‘Dromen’ eind 2018, komt azc Hoogeveen deze zomer met een nieuwe theaterproductie: ‘Reis door je leven’. Bewoners van het azc verbeelden in deze voorstelling hun verhalen, met dans, theater en muziek.
 


Naast een aantal asielzoekers die het publiek in ‘Dromen’ al heeft leren kennen, doen ook nieuwe bewoners mee aan ‘Reis door je leven’. De cast is heel divers. Van zangers uit Egypte tot dansers uit Syrië, van jong tot oud.

De azc-bewoners hebben het script zelf opgesteld. Een acteur uit Iran en een dansleraar uit Sierra Leone ondersteunen bij het script en de repetities.

Het COA hecht er waarde aan dat bewoners van opvanglocaties op een positieve wijze geactiveerd en gemotiveerd blijven en hun talenten gebruiken. Theater is geen therapievorm, maar spelen helpt wel te verwerken wat bijna niet te vertellen valt.

Op 28 juni is de première van ‘Reis door je leven’ in theater de Tamboer in Hoogeveen. Kaarten à € 7,50 (inclusief een drankje en hapjes) zijn verkrijgbaar via de website van de Tamboer.

 

: .