Bestuursvoorzitter COA Gerard Bakker Overheidsmanager van het jaar 2017

Gerard Bakker is Overheidsmanager van het jaar 2017! “Een waardering voor alle COA-medewerkers en voor onze samenwerkingspartners”, benadrukte de bestuursvoorzitter van het COA maandag 20 november, toen hij uit handen van minister Ollongren de Overheidsaward 2017 in ontvangst mocht nemen.

Gerard Bakker behoorde samen met Elanor Boekholt-O’Sullivan, commandant van de vliegbasis Eindhoven en Irma Woestenberg, gemeentesecretaris van de gemeente ’s-Hertogenbosch, tot de drie genomineerden voor de award.

Inzet

“Deze award maakt mij trots op alle COA-medewerkers. Zij zetten zich dag in dag uit met hart en ziel in om asielzoekers goede opvang en begeleiding te bieden. Zoals tijdens de ongekend hoge groei, met soms weken van meer dan 4.000 nieuwe asielzoekers. En ook afgelopen jaar tijdens de snelle krimp, toen we de helft van onze locaties moesten sluiten en van afscheid moesten nemen van meer dan 2.000 medewerkers. En vaak met veel media-aandacht en in een politieke en maatschappelijke dynamiek. Deze award is voor alle COA-medewerkers en voor onze samenwerkingspartners!”

Samenwerking

Bakker ziet de uitreiking van de award ook als een bevestiging dat het COA het werk goed doet. “En daarbij is samenwerking voor ons een sleutelwoord. Wij hebben met tal van partners voor de uitdagingen van groei en krimp gestaan; met gemeenten, provincies, ketenpartners ngo’s en vrijwilligersorganisaties. Tijdens de hoge instroom is een duurzame samenwerking ontstaan. De award is ook een erkenning voor die samenwerking.”

Uit het juryrapport

De jury vond het thema ‘in de wind staan’ direct van toepassing op de omstandigheden waarin het COA haar werk doet. ‘Iedere dag opening van het journaal, een enorme mediadruk van binnen en buiten het COA. Heel hectisch. Gerard Bakker heeft zich niet door deze omstandigheden laten afleiden en heeft met zijn mensen het werk gedaan. Hij deed dit door te verbinden en hij dit met lef.’

Op onze website plaatsen we later deze week het volledige juryrapport en voegen we foto's van de awarduitreiking toe.

Lees meer over: