Azc Musselkanaal opnieuw in de prijzen

Net als vorig jaar is ook dit keer een project van azc Musselkanaal in de prijzen gevallen bij de Vrijwilligersprijs van de gemeente Stadskanaal. Dit jaar ontvingen Rayan en zijn team de aanmoedigingsprijs voor het project Play for Peace.

Met een filmpje waar het enthousiasme van af spat en een roerende brief met nadere uitleg over het project, hadden Gerwin Jobing, de locatiemanager van azc Musselkanaal en zijn medewerkers Play for Peace onder de aandacht van de jury gebracht.

Rayan

Initiatiefnemer Rayan, afkomstig uit Irak, kwam op de vlucht uit zijn geboorteland in een opvangkamp in Griekenland met Play for Peace in aanraking. Hij had hier zoveel aan gehad dat hij, eenmaal in Nederland en als bewoner van azc Musselkanaal, Play for Peace ook hier wilde introduceren.

Team van teenagers

Inmiddels heeft Rayan een groep enthousiaste teenagers om hem te helpen. Samen leren ze nieuwe spellen, die ze daarna met alle kinderen van het azc (en dat zijn er veel!) doen. Voor de kinderen een geweldig moment om even helemaal op te kunnen gaan in het spelen, maar voor de begeleiders, ook woonachtig in het azc, is het minstens zo belangrijk. Rayan en Play for Peace zijn een inspiratie voor iedereen.

News travels fast!

Dat nieuws snel kan gaan tegenwoordig blijkt maar weer: op de avond van de prijsuitreiking al kregen Rayan en zijn team een staande ovatie tijdens een Play for Peace-bijeenkomst in Chicago! Rayan woont inmiddels niet meer in het azc, maar blijft als vrijwilliger doorgaan met zijn project in azc Musselkanaal.