Azc Dronten schaft plastic bekers af

Het azc in Dronten stond al bekend als een duurzaam azc. Daar komt een nieuwe stap bij: de locatie schaft de plastic bekers af!

“Voor zover wij weten zijn we de eerste COA-locatie die starten met het afschaffen van plastic bekers en over gaan op recyclebare kartonnen bekers”, zegt locatiemanager Elsa van der Hoek. “Een mooi concept en 100% groen! Dit ‘bekertjesproject’ is van Reisswolf, die ook onze vertrouwelijke papieren tot toiletpapier recyclen!

Meer acties

“We starten met de kantoorunits en willen binnen drie maanden alle bekers vervangen hebben door de kartonnen bekers”, aldus Elsa. En daar blijft het niet bij: “De straatverlichting laten we vervangen door ledverlichting en binnen onze woningen zijn al diverse bouwkundige en technische duurzame aanpassingen doorgevoerd.”

De foto: Naast Elsa staat rechts op de foto Tyron van Malsen, nationaal accountmanager van Reisswolf Nederland voor het Rijksbrede contract voor papierverwerking, waar ook COA onder valt - en enthousiast partner in deze pilot. Hij heeft er onder meer voor gezorgd dat Dronten kan beschikken over een speciale inzamelcontainer, die op de foto te zien is; de BonTon. Deze is duurzaam geproduceerd uit gerecyceld kunststof en voorzien van een losse inzet met bekerkokers, waardoor gebruikte papieren bekertjes efficiënt kunnen worden ingezameld.

 

Lees meer over:
Locatie: