Beweging en sociaal-emotionele ontwikkeling

In Teamup  werken War Child, Save the Children en UNICEF Nederland sinds 2015 samen om met bewegingsactiviteten bij te dragen aan de sociale en emotionele ontwikkeling van vluchtelingenkinderen in Nederland. Ook op ons azc biedt TeamUp sport, spel en beweging voor kinderen van 6 tot 18 jaar.

Vaardigheden voor nu en later

De activiteiten dragen bij aan de structuur in het leven van de kinderen en zorgen ervoor dat ze weer kind kunnen zijn. Ze leren hierdoor ook beter omgaan met stressfactoren zoals pesten, boosheid en angst. Die vaardigheden komen weer van pas in hun dagelijks leven.

Vrijwilliger worden?

Bij TeamUp werken veel vrijwilligers, ook op onze locatie. Zou je hier ook aan willen bijdragen? TeamUp zoekt vaak vrijwilligers.

Vanwege corona TeamUp Thuis

Vanwege het coronavirus zijn bijeenkomsten op de COA-locaties in maart gestopt. Om te zorgen dat kinderen de structuur van de wekelijkse sessies niet hoeven te missen, hebben vrijwilligers van TeamUp video’s met aangepaste spel- en beweegoefeningen gemaakt voor de jonge bewoners: TeamUp Thuis.
Zo kunnen kinderen samen met hun ouders, broertjes, zusjes of andere huisgenoten ook tijdens deze coronatijd doorgaan met het programma. Ze kunnen TeamUp Thuis bekijken via MyCOA, de website speciaal voor bewoners in azc’s van het COA.