Dagelijks 100 mensen aan het werk

Bewoners (statushouders én asielzoekers) mogen ook buiten het azc betaald werken of vrijwiligerswerk verrichten. Hiervoor gelden dan wel speciale regels.  Het Job Office is gevestigd in één van de kleinere dienstgebouwen op een centrale plek op de uitgestrekte locatie. Roel Knijnenburg zwaait er de scepter – altijd bijgestaan door een aantal bewoners. Roel: "Hierdoor zijn nu dagelijks zo'n honderd mensen aan het werk. Er is zoveel belangstelling van bewoners dat er soms een wachtlijst is!"

  • man laat andere man een papier zien
    © Mariette Carstens

Binnen en buiten de locatie aan het werk

Bewoners kunnen elke middag terecht bij het Job Office. Voor een intake, een vraag of gewoon een kop koffie. Voor alle bewoners is wel iets te doen. Of ze nou verblijven in de ontvangstlocatie (col) of al langer in ter Apel zijn en in een ander onderdeel verblijven.

Op de locatie kunnen bewoners bijvoorbeeld in de groenvoorziening werken, als ‘host’ nieuwe bewoners verwelkomen of in de linnenkamer vouwen en strijken.

Buiten de locatie kunnen bewoners van azc Ter Apel als vrijwilliger aan de slag in bijvoorbeeld bejaardencentrum De Beukenhof in Musselkanaal, of bij Humanitas in Ter Apel.

Heb je ook (vrijwilligers)vacatures voor bewoners van azc Ter Apel? Stuur dan een mail naar het Job Office.

 

Externe link Terug naar locatiepagina Ter Apel