In het voormalige belastingkantoor aan de Stieltjesstraat in Nijmegen zullen vanaf februari 2017 de eerste asielzoekers instromen.

Elf bewoners van het azc Almelo hebben afgelopen weekend vrijwilligerswerk verricht op het Lowlands festival in Biddinghuizen.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers is voorstander van het verankeren van zowel de leerbaarheidstoets als de voorinburgering bij het COA. Vergunninghouders kunnen zo al tijdens hun verblijf in asielzoekerscentra actief werken aan hun toekomst in Nederland.

Ook dit jaar hebben een aantal COA-medewerkers, waaronder bestuurslid Janet Helder, meegevaren met de boot van Justitie en Veiligheid tijdens Canal Pride, afgelopen zaterdag in Amsterdam.

Een bewoner van onze locatie in Winterswijk is onlangs verdronken. Een groot drama voor de nabestaanden, medebewoners en onze medewerkers. Wat doet het COA om bewoners te wijzen op de gevaren van zwemmen?

Janet Helder vertrekt per 1 oktober bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Zij gaat naar het UWV als lid van de Raad van Bestuur met de specifieke opdracht om het risicobeleid van UWV en de aandacht binnen de organisatie voor gevoelige uitvoeringsproblematiek te versterken. Ook zal zij de informatievoorziening hierover richting het ministerie van SZW verbeteren.

Meer dan vijftig bewoners van met name de pol in Ter Apel waren afgelopen week betrokken bij Wereld Dans en Muziekfestival SIVO, een internationaal festival dat dit jaar voor de 33e keer wordt gehouden in Drenthe en zondag 21 juli werd afgesloten.

Bestuursvoorzitter Milo Schoenmaker begon op 15 januari 2019 bij het COA. Hij vertelt over de indrukken die hij er de afgelopen zeven maanden heeft opgedaan, over drie ambities en over de belangrijke onderwerpen die momenteel spelen.

Overloon

Azc Overloon is gevestigd in de gemeente Boxmeer in de voormalige penitentiaire inrichting voor jongeren, de ‘Maashegge’. Sinds de zomer van 2014 worden daar op een groot terrein met diverse moderne gebouwen 800 mensen opgevangen. Een deel van de opvangplekken in Overloon is gereserveerd voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen.

Nederlands

De nieuwe editie van VreemdelingenVisie, het online magazine van COA, IND en DT&V, is gepubliceerd. In dit nummer onder meer een interview met Milo Schoenmaker, bestuursvoorzitter van het COA.